رویای پرمشقت خانه‌دار شدن!

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل ازخبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، شواهد و قراین نشان می دهد که متقاضیان مسکن مهر ساوه باید بدانند که از تمام آنچه از مسکن جدید در ذهن دارند، تنها چیزی که واقعیت دارد سقفی بالای سر است.

واحدهای مسکونی واگذار شده ساوه با کم و کاستی‌های بسیاری به متقاضیان تحویل شده و ساکنان این واحدها در حالی زندگی را به سر می برند که خدمات زیربنایی و امکانات حداقلی زندگی شهری نیز برایشان فراهم نشده است.

چندسالی است که از اجرای طرح مسکن مهر در کشور می‌گذرد و متقاضیان آن که بیشتر اقشار کم‌درآمد هستند، در انتظار دریافت خانه‌ای با امکاناتی متوسط  برای بهره‌مند شدن از زندگی راحت و مناسب هستند.

طی بازدیدی از طرح های مسکن مهر ساوه، مهمترین نقایصی که به چشم می خورد، نبود طرحی مشخص برای ایجاد امکانات رفاهی نظیر پارک، فضای سبز، مکان‌های ورزشی، فرهنگسراها و حتی مراکز درمانی و جایگاهی برای استقرار نیروی انتظامی در راستای حفظ امنیت ساکنین این مناطق است.

علاوه بر این بسیاری از کارشناسان از عدم فرهنگ‌سازی درخصوص زندگی در مجمتع‌های مسکونی و شهرک‌های اینچنینی برای ساکنان آینده این مناطق، ابراز نگرانی کرده‌اند.

یکی از پیمانکاران مسکن مهر ساوه گفت: متاسفانه مطالعات و تحقیقات جامعی بر طرح مسکن مهر صورت نگرفته است و هدف از آن، گویی صرفا ایجاد سقف برای بی‌خانمان‌هاست.

این پیمانکار که نخواست نامش فاش شود ، افزود: پروژه مسکن مهر از یک طرف به شدت درگیر پروسه‌های اداری و از سوی دیگر درگیر هزینه‌های جاری بسیاری است.

وی اضافه کرد: تصور مردم این است که با چند میلیون تومان می‌توانند صاحب خانه شوند ولی حقیقت چیز دیگری است چرا که هزینه‌های جاری ساخت یک مسکن ، مثل هزینه شهرداری، پایان کار، هزینه انشعابات که اخیرا در برخی موارد سه برابر شده است، هزینه های کارشناسی، ثبت نام، کد پستی، آسانسور و غیره در مجموع، چهار میلیون تومان بر قیمت هر واحد مسکن می‌افزاید.

این پیمانکار گفت : مسکن مهر در ساوه براساس اقلیم منطقه ساخته نشده و درمانگاه، پارک ، مسجد و امکاناتی نظیر این موارد برای طرح های مسکن مهر در نظر گرفته نشده است؛ همچنین شهرداری‌ها نیز هیچ خدماتی برای مسکن مهر نظیر جدول کشی و امکانات رفاهی در نظر نمی‌گیرند.

در گفت‌وگو با برخی ساکنان مسکن مهر ساوه نیز نشان می دهد که نبود خطوط  تلفن، اینترنت و آنتن‌دهی نامناسب اپراتورهای تلفن همراه برقراری ارتباط را برای ساکنان دچار مشکل کرده است که البته طبق ابلاغ مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید هیچ واحد مسکن مهری از این پس نباید بدون تامین خدمات زیربنایی به متقاضیان تحویل داده شود.

برخی متقاضیان مسکن مهر ساوه می گویند: هزار و ۶۰۰ واحد مسکن مهر در تابستان امسال تحویل متقاضیان شده اما سوال اساسی این است که چرا هنوز بخشی از زیرساختهای مربوط به این واحدها تکمیل نشده است؟

قشقایی یک شهروند ساوجی می گوید: بسیاری از خانواده ها به دلیل مشکلات مالی فراوان و از روی ناچاری هم اکنون در این واحدها مستقر شده اند.

به گفته وی دور بودن مسکن مهر از شهر، نبود مدرسه، امکانات بهداشتی، بازار و وسیله ایاب و ذهاب موجب شده تا ساکنان این واحدها با مشکلات عدیده ای مواجه شوند.

وی افزود: پس از دریافت کلید منزل تازه باید اقدام به نصب کابینت، رادیاتور وبرخی هزینه های دیگر کرد چرا که هیچ یک از این امکانات پیش بینی نشده اند.

یک متقاضی دیگر گفت: دور بودن این واحدها از شهر نه تنها نیازمند افزایش خط اتوبوسرانی و تاکسیرانی است بلکه باید ضریب امنیت این منطقه نیز افزایش یابد.

ضیا بهرمانی که کارگر است و با داشتن یک فرزند سال‌ها رنج اجاره نشینی را بر دوش می کشد می گوید: سایت مسکن مهر ساوه هیچ گونه امکاناتی ندارد و صرفا واحدهایی در آن احداث و چند خیابان آسفالت شده دارد . عدم وجود گاز شهری در برخی از مجتمع های شهرک علوی ساوه ، ساکنین این شهرک را با مشکل جدی مواجه کرده است.

ایرج نظری ، ساکن مجتمع ۱۶۲۰ واحدی نیز با بیان اینکه ۵ سال طول کشید تا خانه را تحویل بگیریم ، گفت : ما داریم اینجا یخ می زنیم؛ با سرمایی که از راه رسیده چه کنیم؟

یکی از بانوان ساکن در همین مجتمع نیز گفت : با پیک نیک و کپسول غذا درست می کنم ، که وسط درست کردن غذا پیک نیک تمام می شود و مجبوریم یا از همسایه ها قرض بگیریم یا منتظر بمانیم تا پیک نیک را دوباره پر کنیم.

وی با بیان اینکه دارای فرزند خردسال است ، افزود : دخترم از شدت سرما الان دو هفته است سرما خورده و با مراجعه به پزشک هم خوب نشده.

ابوالفضل رحیمی یکی دیگر از ساکنین گفت: به هر جا مراجعه می کنیم جواب سربالا به ما می دهند.

مشکلات مسکن مهر و ساکنان شهرک علوی ساوه برای رسانه ها نیز مشکلاتی درست کرده است .

سردبیر دوهفته نامه صبح ساوه در این رابطه گفت : تقریبا هفته ای نیست که چند تن از ساکنان شهرک علوی ساوه با ما تماس نگیرند و یا نامه ننویسند و از مشکلات این شهرک نگویند .

روح الله عالم زاده گفت : شهرک علوی مجموعه ای است با انبوهی از واحدهای مسکونی آن هم بدون هیچ امکاناتی.

وی افزود : در این شهرک واقعا زندگی سخت است، بچه های مردم در زمین های خاکی بازی می کنند، از اماکن فرهنگی ، تفریحی و مذهبی هم هیچ خبری نیست و من نمی دانم برچه اساسی مسکن مهر در این شهرک بدون امکانات ایجاد شده است .

این فعال مطبوعاتی اظهار داشت : ای کاش مسوولین یک شب مانند ساکنان برخی پروژه های این شهرک مانند پروژه ۱۶۲۰ واحدی ، در سرما به سر می بردند تا متوجه می شدند که مشکلات مردم چیست ؟ وی از مسوولین خواست تا به طور ویژه به مشکلات شهرک علوی ساوه و مسکن مهر رسیدگی کنند .

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.