تشدید نظارت دامپزشکی بر کشتار بهداشتی نذورات در استان مرکزی
به گزارش اخبار روزانه استان مرکزی و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، سیروس سلمان نژاد اظهار داشت: با توجه به درپیش بودن ایام تاسوعا و عاشورا و اجرای سنت حسنه ذبح نذورات که در این روزها انجام می شود طرح نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دامهای قربانی طبق روال هر ساله در این ایام به منظور تامین گوشت سالم و حلال به اجرا در میآید.
وی افزود: به منظور اجرای این طرح اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب دو شیفت کاری سازماندهی و آماده کمک به مردم و پاسخگویی به سوالات شهروندان هستند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: با توجه به رسالت اداره کل دامپزشکی استان و دفتر نمایندگی ولی فقیه در این اداره کل، شرایط برای ذبح بهداشتی و شرعی دامها در کشتارگاهها فراهم شده است.
سلمان نژاد ادامه داد: در روزهای تاسوعا و عاشورا بازرسان بهداشتی و ناظرین ذبح شرعی در قالب ۴۰ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۱۸ نفر دامپزشک، ۲۹ نفر بازرس بهداشت گوشت و ۱۳ نفر ناظر ذبح شرعی کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی دامهای قربانی در مرکز استان و شهرستانهای تابعه با اولویت کشتار دامهای قربانی در کشتارگاههای دام و مکانهای از پیش تعیین شده، تمام خدمات بهداشتی و شرعی را به صورت رایگان ارائه خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای ارتقای سطح آگاهی عمومی در زمینه احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه– کنگو(CCHF) از دام به انسان و ابتلای مصرفکنندگان از طریق مصرف گوشت به شهروندان توصیه میشود مصرف گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی و در شرایط سرد (نگهداری گوشت استحصالی به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد پس از کشتار) انجام شود و از کشتار دامهایی که دارای نشانههای درمانگاهی غیر طبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی و قارچی و نیز تبدار هستند خودداری کنند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: همشهریان میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاعرسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن شبکه دامپزشکی شهرستان تماس حاصل کنند.