رشد اندک جمعیت در استان مرکزی زنگ خطری جدی است

به گزارش مرکزی دیلی، دکتر ˈبابک عشرتیˈ روز شنبه به مناسبت هفته جمعیت در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴هزار نفر، یک و ۸۸ صدم درصد کل جمعیت کشور را دارد که ۷۳ و ۹ دهم درصد آن شهری و ۲۶ و یک دهم درصد در روستاها زندگی می کنند.

وی بیان کرد: بر اساس آخرین مستندات موجود، نرخ رشد جمعیت در این استان ۹۱ صدم درصد است و میانگین بعد خانوار ۳.۳ نفر ارزیابی شده است.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: رشد جمعیت در مناطق شهری دو و ۳۱ صدم درصد و در مناطق روستایی منفی دو و ۵۲ صدم درصد است و شاخص باروری استان یک و و شش دهم محاسبه شده است.

دکتر عشرتی گفت: میزان خانوارهای یک نفر در استان مرکزی هشت و ۳۹صدم درصد و در کشور هفت و ۱۴ صدم درصد و خانواده های دونفره نیز در استان ۱۲و نیم درصد و در کشور ۱۸ و ۴۳ صدم درصد است.

وی عنوان کرد: این درحالیست که مبنای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بر جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و باروری است و باید در سایه برنامه های فرهنگی و بهداشتی راهگشا، معضل جمعیتی استان جبران شود.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: عوامل موثر در تحولات باروری و موالید شامل تاخیر در سن ازدواج، تجرد و بی همسری، فاصله نامناسب بین تولدها، افزایش عوامل ناباروری، افزایش سقط جنین عمدی و غیرعمدی و رفتارهای پرخطر است که نیاز است در استان مرکزی بازتعریف علمی و دقیق در خصوص آنها صورت بگیرد.

دکتر عشرتی بیان کرد: بر اساس آمار سال ۹۱ ثبت احوال استان مرکزی نسبت ازدواج به طلاق در این استان هفت و چهار دهم و در کشور هشت و نیم است و هر چه این رقم کوچکتر باشد نشان می دهد که طلاق رشد تصاعدی دارد.

وی اظهار کرد: در استان مرکزی در برابر هر پنج ازدواج یک طلاق رخ می دهد که از میزان طلاق کشوری بالاتر است.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: آمار ثبت احوال همچنین نشان می دهد که ۲۴درصد دختران۳۰ تا ۵۰ ساله روستایی استان مرکزی یعنی یازده هزار و ۵۴۴ نفر ازدواج نکرده اندکه این به معنای محرومیت از امکان باروری آنهاست.

دکتر عشرتی ادامه داد: این درحالیست که عوامل تشدید کننده ناباروری نظیر آلاینده های محیطی ، سموم ، عفونتها و مشکلات جسمی زوجین نیز در این استان بالا است و نیاز به مطالعه علمی و راهگشا در راهبری این مسایل و مهار ناباروری زوجین دارد.

وی گفت:آنچه به عنوان سیاست وزارت بهداشت در خصوص جمعیت دنبال می شود تکیه بر ازدیاد جمعیت با حفظ و تضمین سلامت خانواده است و این مساله مداخله هدفمند دستگاه های فرهنگی، بهداشتی و اجرایی را می طلبد.

وی افزود: مقوله جمعیت با اقتدار ملی و پیشرفت و آینده کشور تنیدگی دارد و هفته جمعیت بهترین فرصت در طرح چالش های جمعیتی و ترغیب آگاهانه زوج های بارور به فرزند آوری است.

از۲۰ تا ۲۷ تیرماه هفته جمعیت نامگذاری شده است.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.