مردم استان مرکزی باوجود باران وبرف سیزده بدر رادردامن طبیعت گذراندند

به گزارش اخبار روزانه استان مرکزی و به نقل از ایرنا، با وجود اطلاعیه های اداره کل هواشناسی استان مرکزی و خبرهای انتشار یافته از سوی رسانه ها مبنی بر بارش باران و برف در روز سیزدهم فروردین ماه، مردم استان به کوهپایه ها ، دشت ها ، باغ ها ، پارک های جنگلی ، بوستان های شهری و محوطه آستان مقدس امامزادگان رفتند تا سیزده بدر سال ۹۵ را به عنوان یک روز به یادماندنی در آغوش طبیعت سپری کنند.
مرد و زن و پیر و جوان مناطق شهری و روستایی استان مرکزی در دسته ها و گروه های چند نفری رهسپار طبیعت شده اند و هرکدام از بزرگترها مشغول فراهم کردن تدارکات ناهار و آش رشته عصرانه هستند ، جوانترها به خوردن انواع آجیل مشغولند و کوچکترها درحال انجام بازی های گروهی به خصوص الک دولک و بازی های توپی هستند.
اغلب خانواده ها از اوایل صبح چادرهای خود را در دامن طبیعت و پارک های اطراف اراک برافراشته اند تا بتوانند از لحظه لحظه طبیعت دل انگیز بهاری در آخرین روز تعطیلات استفاده کنند.
در این روز برخی از مردم استان نیز در اطراف امامزاده ها و اماکن مذهبی اردو زده و ضمن زیارت قبور مطهر امامزادگان از طبیعت بهاری نیز بهره های لازم را می برند.
مردم استان مرکزی در این روز با حضور در طبیعت ، با الهام گرفتن از نو شدن درختان و گل و گیاهان، خود را با روحیه ای تازه برای فعالیت در سالی که با عنوان «اقتصاد مقاومتی – اقدام و عمل» نامگذاری شده است، آماده می کنند.
دره گردو، پارک کلاله، پارک شهید باهنر، دامنه کوه های مودر، ارتفاعات روستاهای گیلی، رودباران و کاروانسرا، باغ های روستاهای حسین آباد، بغدادی، هزاوه، مرزیجران، ساقی ، چقا و دربند مهمترین نقاطی است که مردم کلانشهر اراک برای گذراندن روز ۱۳ فروردین و جشن روز طبیعت انتخاب کرده اند.
مردم شهرستان های آشتیان، فراهان و تفرش نیز با حضور در گردشگاه هایی از قبیل آستان مقدس امامزاده بی بی فاطمه صغری روستای سیاوشان آشتیان، آستان مقدس امامزاده مشهد ذلف آباد فراهان و باغ ها و ارتفاعات روستاهای بازرجان، کبوران و کهک تفرش سیزده بدر را جشن گرفتند.
مردم شهرستان خمین هم جشن سیزدهمین روز فروردین ماه را در کنار آستان مقدس امامزاده عبدالعلی ریحان، کوه بوجه، رودخانه خمین موسوم به لعل بار یا انار بار، کوه الوند روستای لکان و چشمه بیشه در خرمدشت و چشمه نازی در روستای نازی جشن گرفتند.
مردم شهرستان های ساوه و زرندیه نیز با حضور در تپه گبری الویری، آستان مقدس امامزادگان محمد باقر و احمد باقر (ع)، یخچال مهدی آباد، کاروانسرا های شاه عباسی، قیز قلعه، حاشیه سد الغدیر و آستان مقدس امامزاده سید اسحاق آیین روز سیزده بدر را برگزار کردند.
آستان مقدس امامزادگان سلیمان (ع)، یحیی (ع)، بی بی زبیده خاتون، غار نخجیر، روستای واران، آبگرم و سرچشمه محلات نیز مهمترین نقاطی است که مردم شهرستان های محلات و دلیجان آیین روز طبیعت را در آن برگزار می کنند.
مردم شهرستان های خنداب و کمیجان نیز با حضور در باغ ها و ارتفاعات این شهرستان همگام با دیگر مردم استان مرکزی روز طبیعت را جشن می گیرند.
مردم شهرستان شازند هم برای جشن سیزده بدر آستان مقدس امامزاده سهل ابن علی (ع) شهر آستانه، منطقه گردشگری پنجعلی و سراب عباس آباد را انتخاب کرده بودند.
دراین روز بازی های بومی و محلی توسط مردم از جمله الک دولک، هفت سنگ، تنور گرمه، کمربندبازی، قیش بازی، زو (کبدی)، لنگی (الختر)، کلاه پران، کوشک، کوشک ملاق، دست به چاله، کشتی محلی و دستمال بازی انجام می شود.
پخت غذاهای سنتی به ویژه آش های محلی، سپردن سبزه عید به آب، گره زدن به سبزه برای رسیدن به آرزوها به ویژه ازدواج دختران جوان، انداختن هفت سنگ به آب برای دوری از بلا و خوردن ناهار در روی پشت بام از دیگر برنامه های مردم استان مرکزی در روز سیزده بدر است.
حفظ منابع طبیعی، پاک نگهداشتن فضاهای سبز شهر و حاشیه شهرها، نریختن زباله در طبیعت، پرهیز از رهاسازی ماهی قرمز در منابع آبی، ممانعت از پراکنده کردن ظروف یک بار مصرف در طبیعت، روشن نکردن آتش پای درختان و اطمینان یافتن از خاموش شدن کامل آتش در فضای بازی از توصیه های منابع طبیعی و آبخیزداری و حفاظت محیط زیست استان مرکزی به شهروندان است.
روابط عمومی جمعیت هلال احمر نیز روز جمعه به نقل از معاون امور جوانان این جمعیت اعلام کرد: به دلیل فرارسیدن روز طبیعت و حضور مردم در فضای سبز و پارک ها، جمعیت هلال احمراین استان به منظور پاکیزه نگاه داشتن محیط زیست و طبیعت زیبای پیرامونی با مشارکت اداره کل حفاظت محیط زیست، کیسه زباله و دیگر وسایل بهداشتی در پست های ایمنی و سلامت مسافران نوروزی توزیع می کند.
آرش اشتری گفت: شهر اراک را به سبب شهرتش به عنوان پایتخت صنعت کشور، آلودگی صوتی و شیمیایی تهدید می کند از همین رو ؛ وظیفه آحاد مردم و همه مسئولان مقابله با آلودگی های زیست محیطی و به خصوص زباله های دست ساز مردم و جلوگیری از رهاسازی آنها در طبیعت است.
وی افزود: همانطور که گیاهان و درختان ریه های زمین هستند، مردم بایددر حفظ و نگهداری درختان در روزطبیعت کوشاباشند و بدانند با نگهداری و پرورش یک درخت در واقع جان ده ها نفر را نجات داده و در زمینه مقابله با آلودگی سهیم بوده اند.
به گفته اشتری، فرهنگ احترام به طبیعت را باید از کودکی آموخت ودربزرگسالی به کوچکترها آموزش داد و روز طبیعت فرصت مناسبی برای این آموزش است.
سرهنگ ایرج کهریزی رئیس پلیس راه استان مرکزی نیز ضمن دعوت رانندگان به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی گفت: عبور موتور سیکلت و حمل مسافر در قسمت بار کامیون و وانت در جاده های استان در روز طبیعت ممنوع است.
سرهنگ ابوالفضل امیدی رئیس پلیس راهور استان مرکزی نیز سعه صدر و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی را به همگان توصیه کرد.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.