آئین سنتی، پهلوانی بیل‌گردانی در نیم‌ور محلات

http://markazi.isna.ir//Files/News/Image/13921/55991.jpgبیل‌گردانی، آئین سنتی، پهلوانی و تاریخی شهر نیم­ور با قدمت بیش از دوهزار سال برگزار شد.

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، این آیین که همه ساله در هفته سوم از فروردین ماه برگزار می­شود امسال نیز با حضور خیل عظیمی از اقشار مختلف مردم علاقه‌مند برگزار شد.

قدمت برگزاری این آیین سنتی به دو هزار سال پیش می­رسد که به عقیده مردم محلی ریشه در آب و آبیاری داشته و نمادی از پهلوانی و توان مردم منطقه در مقابل دشمنان آن زمان داشته است.

همه ساله با آغاز فصل بهار و آغاز کشاورزی، مردم این منطقه با دعوت از پیشکسوتان بصورت دسته جمعی نسبت به لایروبی نهرها و جوی­های آب اقدام کرده و مسیر این نهرها را پس از لایروبی و پاکسازی از گل و لای و علف­های هرز تمیز می­کنند؛ این مراسم نزدیک به ۲۰ روز به طول می‌انجامد.

پس از اتمام کار لایروبی افرادی که نهرها را تمیز کرده­اند به شهر برگشته و توسط مردم و با موسیقی محلی مورد استقبال قرار گرفته و تا گود شهر همراهی می­شوند تا پس از رژه و گزارش چگونگی لایروبی نهر به امیر شهر آیین بیل گردانی را اجرا کنند.

آیین بیل گردانی بوسیله ۷ بیل اجرا می­شود. هر فرد ۴ بیل و ۳ بیل بسته شده را بصورت انفرادی و دوار بصورت خلاف یکدیگر به چرخش در می­آورده و اگر آن را به زمین بیاندازد بایستی از گود خارج شده و فرد دیگری جایگزین شود.

به گزارش ایسنا، امسال نیز این آیین با حضور مردم و مسوولین استان در نیمور برگزار شد. درابتدای این آیین گروه­های سنتی استان­های کردستان، قم و قزوین و همچنین گروه موسیقی محلی استان مرکزی به اجرای برنامه پرداخته و پس از آن افراد شرکت کننده در آیین بیل گردانی از مقابل مردم رژه رفته و بصورت نمادین گزارش چگونگی لایروبی نهر را به امیر شهر ارایه کردند.

این آیین با حضور ۲۲ نفر برگزار شد که در ابتدای آن پیشکسوتان این رشته به اجرای این آیین پرداخته و پس از آن، شرکت کنندگان مسابقه را آغاز کردند و سه نفر برتر با انتخاب هیئت ۵ نفره داوران که از پیشکسوتان این آیین هستند انتخاب و معرفی شدند.

هیئت داوران با توجه به تعداد چرخش، چگونگی شروع و گردش خوب همچنین عدم برخورد بیل­ها به یکدیگر، عدم به هم خوردن تعادل و زمین خوردن و عدم پایان بد بیل‌گردانی، امتیازات را اعلام کردند و امسال امیرحسین برزکار با ۲۰ دور چرخش و ۴۰ امتیاز، سید مصطفی جعفری با ۱۷ دور گردش و ۳۴ امتیاز و علی برزکار با ۱۷ دور چرخش و ۳۲ امتیاز به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.

در پایان این مراسم سنتی جایزه نفر اول یک رأس گوسفند، نفر دوم مبلغ چهار میلیون ریال و نفر سوم دو میلیون ریال اعلام شد که نفر اول جایزه خود را به محرومان شهر نیم ور اهدا کرد، همچنین از یکی از پیشکسوتان مراسم بیل گردانی شهر نیم ور با اهدا لوح تلاش و هدیه، توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تقدیر به عمل آمد.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.