گلایه استاندار از کم کاری برخی شهرداریهای استان

استاندار مرکزی گفت: مدیریت شهری و شورای شهر در خصوص صدور پروانه برای ساخت طرح نهضت ملی مسکن تعامل و همکاری لازم را داشتند اما برخی شهرداری ها نسبت به انجام وظایف خود در قبال مردم کوتاهی می‌کنند.

به گزارش اخبار روزانه استان مرکزی و به نقل از ایرنا، استاندار مرکزی عصر سه‌شنبه در نشست شورای مسکن استان مرکزی افزود: روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان مرکزی صرف نظر از یک طرح ، مناسب است و از این حیث استان مرکزی در رتبه های برتر کشور قرار دارد که امید است.
“فرزاد مخلص الائمه” ضمن تاکید بر برگزاری نشست بازآفرینی شهری استان مرکزی، تاکید کرد: عملکرد بانک‌های استان در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به صورت نسبی نسبت به سایر استان‌ها مطلوب است و بانک‌ها نیز مکلفند به سهم خود در راستای انجام تکالیف خود گام‌های موثرتری بردارند.
وی بیان کرد: در خصوص خدمات زیربنایی و عمومی نیز نگرانی هایی به دلیل افزایش ارائه بهای خدمات و عدم تامین منابع مالی مورد نیاز برای تحویل به هنگام طرح وجود دارد که باید در این راستا تدابیر ویژه ای اندیشیده شود تا خدشه ای در انجام امور وارد نشود.
استاندار مرکزی ادامه داد: علت ،نگرانی ها، کم کاری برخی افراد در سال‌های گذشته است اما مسئولان دولت سیزدهم در این استان در راستای رفع این مشکلات از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند.
مخلص الائمه اظهار کرد: انتظار می رود اعضای شوراهای اسلامی شهر و مدیریت شهری در راستای اجرای طرح های نهضت ملی مسکن تعامل و هم افزایی لازم را داشته باشند و صرف نظر از تصمیمات ملی، در سطح استان نیز با ارائه راهکارهای مناسب ، مواردی را از پیش برد.

وی با اشاره به فرمایشات و دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه مسکن گفت: نقش پارلمان شهر و شهرداری ها در پیشبرد فرامین مقام معظم رهبری در حوزه ساخت مسکن برای اقشار مختلف جامعه باید برجسته تر باشد چرا که شوراها نماینده مردم هستند و در کاهش هزینه ها می‌توانند نقش موثری ایفا کنند، همچنین در زمان انتخابات قول های بیشماری در خصوص گره گشایی از مشکلات مردم می دهند که باید این مهم مدنظر ویژه قرار گیرد.
استاندار مرکزی عنوان کرد: مدیریت شهری و شورای شهر در خصوص صدور پروانه برای ساخت طرح نهضت ملی مسکن تعامل و همکاری لازم را داشتند که جای تقدیر دارد اما برخی شهرداری ها نیز نسبت به انجام وظایف خود در قبال مردم کوتاهی می‌کنند که پذیرفتنی نیست و نیاز به تعامل و همکاری بیشتری است.
مخلص الائمه با بیان اینکه در خصوص فسخ قرارداد با پیمانکار طرح هشت هزار و ۱۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن واقع در اراک در شورای فنی و مسکن استان تصمیمات لازم اتخاذ شده است، گفت:مسئولان باید دقت کنند که وعده‌های غیر قابل تحقق به مردم ندهند و تمام تلاش خود را در راستای گره‌ گشایی از مشکلات مردم به کارگیرند.
وی تصریح کرد: در هیچ مرکز استانی، طرح بزرگ مسکن اجرا نمی‌شود و عملیاتی کردن طرحهای مسکن در قالب نهضت ملی مسکن معطوف به شهرهای جدید است.
نماینده عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی خاطرنشان کرد: در شهر اراک نیز نیازمند ساخت مسکن هستیم اما محدودیت زمین وجود دارد و باید تمرکز ساخت طرح نهضت ملی مسکن‌ در شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران باشد و این‌مهم مدنظر ویژه است که سرازیری جمعیت باید به سمت شهرهای جدید باشد و با تامین خدمات زیربنایی شاهد توسعه شهرهای جدید باشیم.
مخلص الائمه با اشاره به انعقاد قرارداد اولیه قطار بین شهری امیرکبیر تا اراک نیز گفت: اجرای این طرح بسیار ارزشمندی است چرا که مطالبه دیرینه شهروندان است و خشت نخست این طرح یادگار وزیر سابق راه و شهرسازی مرحوم رستم قاسمی است که امید است در آینده حلقه تکمیلی این طرح به دست جوانان توانا تا شهر مهاجران ادامه یابد.

در ادامه این جلسه قرارداد مطالعات توجیه نهایی و طرح تفضیلی قطار حومه ای شهر جدید امیرکبیر به اراک با حضور نماینده عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی به ارزش ۱۰ میلیارد ریال منعقد شد.

هدفگذاری ارائه تسهیلات به ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: ارائه تسهیلات بانکی برای ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی مجموع طرح‌های نهضت ملی مسکن( شهری، روستایی و خودساخت) هدفگذاری شده و این مهم نیز باید مدنظر ویژه قرار گیرد که ارائه تسهیلات از سوی بانک مسکن و رفاه در این راستا هنوز مشخص نیست و باید تا هفته آتی این مهم تعیین تکلیف شود.
علی اکبر اسدی افزود:سامانه متمرکز برخی بانکها راه اندازی نشده اماتمام بانک‌ها مکلفند درخواستها را به صورت مکتوب ابلاغ کنند.

وی بیان کرد: قرارداد طرح هشت هزار و ۱۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن اراک در بیست و نهم دی ماه سال ۱۴۰۰ منعقد شد که با گذشت بیش از یکسال پیشرفت فیزیکی این طرح ۳۰ درصد از برنامه زمان بندی عقب تر است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی تاکید کرد: بر اساس مصوبه شورای فنی استان این طرح مشمول اعمال ماده ۴۶ شد و پیمانکار یک هفته آتی باید نسبت به عملکرد خود توضیحات لازم را ارائه دهد در غیر اینصورت بر اساس مصوبه شورای مسکن استان، این ماده قانونی اعمال و قرارداد منعقده فسخ می شود.
اسدی گفت: ماشین آلات لیست برداری شده و بر اساس دستور دادستانی و تعامل و همکاری نیروی انتظامی نباید تجهیزات کارگاهی خارج شود، فعالیت کارگاه از پنج روز گذشته متوقف شده است.
وی در خصوص تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهر ساوه نیز عنوان کرد: یک قطعه زمین ۱۰۰ هکتاری برای اجرای این طرح پیش بینی شده که در ۱۰ روز آتی تعیین تکلیف و مشکل زمین ساوه حل می شود.

اقدام‌سریع متولیان سرانه های ساخت طرح نهضت ملی مسکن برای تحویل زمین و تامین اعتبار

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز اظهار کرد: نقش شوراهای شهر و شهرداری‌ها در راستای کاهش هزینه‌های ساخت مسکن به ویژه در طرح نهضت ملی مسکن برجسته است و انتظار است دستگاه‌های خدمات رسان نیز برآوردی از هزینه های لازم برای انشعابات در کل استان داشته باشند.
حمید انعامی افزود: طرح‌های نهضت ملی مسکن که از پیشرفت فیزیکی بالایی برخوردار هستند باید تمهیدات لازم برای برآورد اعتبارات دستگاه‌های خدمات رسان صورت گیرد و در نشست های کارشناسی که به صورت هفتگی از سوی معاونت عمرانی استانداری برگزار می‌شود سهمیه به صورت مشخص برای بانک ها ابلاغ شود.
وی با اشاره به تشکیل نشست‌های شورای مسکن به صورت مستمر در شهرستان‌های استان نیز گفت: متولیان سرانه‌هایی همچون آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و بهداشت و درمان در خصوص تحویل زمین و پیگیری اعتبارات ساخت در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهند تا ساکنان که طرح‌های مسکونی آنها در حال تکمیل است در آینده با کمبود سرانه مواجه نشوند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: در شهر اراک حدود ۶ هزار نفر از اعضای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و تعدادی از اعضای بنیاد شهید و امور ایثارگران فاقد مسکن هستند و با توجه‌به مشکل کمبود زمین در اراک، بر اساس قانون‌، رفع این مشکل ساخت مسکن در شهرهای جدید باید مورد توجه قرار گیرد.
انعامی ادامه داد: با توجه به اینکه مشکل تردد و زندگی برای برخی از اقشار جامعه که دارای مشکلاتی خاص هستند ، در شهرهای جدید وجود دارد از این رو تمام تلاش خود را برای تامین زمین در شهر اراک و ساخت مسکن برای این جامعه هدف به کار گرفتیم.

تزریق ۸۰ میلیارد ریال برای بستن پرونده طرح مسکن مهر
سرپرست شرکت عمران شهرجدید امیرکبیر و مهاجران در استان مرکزی نیز در این نشست اظهار کرد: سهم این شرکت ساخت ۷۰۰ هزار واحد مسکونی است که زمین مورد نیاز طرح تامین شده است.
سعید میرزایی آماده ساری زمین را از مهمترین اقدامات اجرای طرح ساخت مسکن عنوان کرد و گفت: تامین هزینه آماده سازی بر عهده متقاضیان است از این رو تقاضا می شود در اولین نشست دریافت هزینه آماده سازی از آورده متقاضیان مصوبه شود تا قابل برداشت باشد.

وی با اشاره به اینکه آماده سازی زمین ۹۸ هکتاری مهاجران و ۶۰ هکتاری امیر کبیر انجام شده است، افزود: متقاضیان برای افتتاح حساب به بانک معرفی می شوند و چنانچه ارائه تسهیلات بانکی در موعد مقرر انجام شود میتوان ساخت واحدهای مسکونی برای متقاضیان را با سرعت بیشتری پیش برد.

سرپرست شرکت عمران شهرجدید امیرکبیر و مهاجران در استان مرکزی ادامه داد: ۱۰ هزار متقاضی تایید نهایی شده در مهاجران داریم و یک هزار متقاضی نیز تایید نهایی شدند از این رو باید افتتاح حساب در بانک‌های مدنظر در اسرع وقت انجام شود.
میرزایی گفت: زیرساخت های مورد نیاز برای تامین آب و برق همچنین بهداشت و درمان باید فراهم شود که می طلبد شرکت های خدمات رسان در این راستا تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.
وی در خصوص طرح مسکن مهر نیز اظهار کرد: یک هزار و ۱۳۱ واحد در قالب طرح مسکن مهر در شهر جدید امیرکبیر ساخته شده که اکنون ۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که ۱۱۰ پرونده این طرح پس از ۱۰ سال بسته شود.

سرپرست شرکت عمران شهرجدید امیرکبیر و مهاجران در استان مرکزی عنوان کرد: نشست های زیادی در راستای رفاه حال مردم برگزار شده و اکنون قرارداد قطار بین شهری امیرکبیر و اراک آماده و منعقد شده است.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.