“غیرقابل اعتماد” پیشنهاد اداره کل کتابخانه ها برای ۱۳ آبان

به گزارش اخبار روزانه استان مرکزی و به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی – این اداره کل همزمان با فرا رسیدن فرارسیدن ایام‌الله ۱۳ آبان و یادآوری رشادت‌های مردم بصیر و دشمن شناس ایران اسلامی و دشمنی‌های آمریکای جهان‌خوار، با انتشار پوستری در قالب طرح «این چند کتاب» و با عنوان «غیر قابل اعتماد»، هشت عنوان کتاب مرتبط با موضوع آمریکا و روابطش با ایران در طول سال‌ها را منتشر کرده است که علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به کتابخانه‌های عمومی سراسر استان، این کتاب‌ها را امانت گرفته و مطالعه کنند.

آمریکاشناسی؛ فراز و فرود یک امپراتوری/ نوشته پروفسور حمید مولانا/ انتشارات امیرکبیر/ ‌۲۹۴ صفحه

شناخت وضعیت کنونی و آینده‌ دنیای جدید، از ضروری‌ترین موضوعاتی است که باید مورد کندوکاو و پژوهش قرار گیرد. امروزه آمریکا، نماد و نشانه‌ تمدن غرب و نظام جدید سرمایه‌داری است. در دیدگاه بیشتر مردم دنیا، ایالات متحده‌ آمریکا تصویری ذهنی است و نه واقعی و حقیقی. این کتاب می‌کوشد تا آمریکا را آن‌گونه‌ای که حقیقتاً هست معرفی کند، نه آن‌گونه که برخی تصور کرده و حدس می‌زنند. تجربه‌ تدریس، پژوهش و بیش از نیم‌قرن زندگی نویسنده‌ اثر در آمریکا، چشم‌انداز متفاوتی را فراروی خوانندگان قرار می‌دهد.

کتاب، در ۳ بخش «شناخت جامعه»، «شناخت نظام» و «شناخت فرهنگ» به معرفی جامعه‌ آمریکا می‌پردازد.

آمریکا از دیدگاه حضرت آیت‌‎الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای/ نوشته دکتر منوچهر محمدی/ انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی/ ۱۷۱ صفحه

با توجه به درگیری و تقابل مستمر انقلاب اسلامی با سیاست‌های خصمانه، استکباری و مداخله‌جویانه ایالات متحده‌ آمریکا، نوشته‌ها،‌ پیام‌ها و سخنرانی‌های مقام معظم رهبری مملو از مواضع در قبال سیاست‌ها، توطئه‌ها و عملکرد رؤسای جمهور و دولت‌های آمریکاست. این مطالب در دوره‌های مختلف و در قبال مسائل متفاوت مطرح شده و متن جامع، منسجم و نظام یافته‌ای که بیانگر مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی در قبال آمریکا باشد کمتر به رشته‌ تحریر درآمده است. با توجه به لزوم آشنایی دقیق آحاد مردم ایران با مواضع مقام معظم رهبری در خصوص دولت آمریکا، به ویژه در دوران معاصر، این اثر برای معرفی در این مجموعه گزینش شده است.

کتاب در هشت فصل تحت عناوین زیر سامان یافته است: جامعه‌ آمریکا؛ آمریکا و استکبار؛ آمریکا و حقوق بشر؛ آمریکا و تروریسم؛ آمریکا و سایر ملت‌ها؛ آمریکا و جهان اسلام؛ آمریکا و ایران؛ آینده‌ آمریکا. در پایان نیز فهرست آیات، اعلام و منابع آمده است.

جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲/ نوشته غلامرضا نجاتی/ شرکت سهامی انتشار/ ۸۱۲ صفحه

نویسنده کتاب با توجه به شغل خود(افسر بازنشسته نیروی هوایی)، به مدارک مستند جهت تألیف دسترسی داشته‌ است. این پژوهش، با استناد به منابع متعدد، رویدادهای مربوط به جنبش ملی شدن صنعت نفت به رهبری آیت الله کاشانی و دکتر مصدق را توضیح داده می‌دهد. هدف نویسنده، ارائه‌ افتخارانگیزترین حماسه‌ ملت ایران برای نجات از پیچیده‌ترین زنجیرهای اسارت استیلاگران غربی بعد از کودتای ۲۸ مرداد است. قیام ۲۸ مرداد نه تنها تاریخ ایران و کشورهای استعمارزده‌ای چون مصر و الجزایر را تحت تأثیر قرار داد، بلکه تاریخ استعمار و اقتدار امپراتوری حیله‌گر و غارتگر را به پایان رساند.

این مجموعه به سه بخش تقسیم می‌شود: بخش نخست مشتمل بر دو کتاب مستقل است؛ کتاب اول با عنوان جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران با فصل‌های «از امتیازنامه‌ دارسی تا رد مقاوله‌نامه‌ی قوام ـ ساد چیکف»، «جنبش ملی شدن صنعت نفت» و «دوره‌ دوم زمامداری دکتر مصدق» است. کتاب دوم که کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲ عنوان گرفته، شامل سه فصل «کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲»، «کودتاچیان را بشناسیم» و «صفحه‌ای سیاه از تاریخ ایران» است. در بخش دوم، ترجمه مقاله‌ای از مارک.ج.گازیوروسکی در شعبه علوم سیاسی دانشگاه ایالتی لویزیانا، پیرامون کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در شماره ۱۹ مجله بین المللی مطالعات خاورمیانه در سال ۱۹۷۸ انتشار یافته است. با بررسی مجموعه این اسناد به اسرار تازه و حقایق تکان دهنده‌ای برخورد می‌کنیم. شبکه‌ای وسیع از عوامل سازمان‌های جاسوسی با میلیون‌ها دلار اعتبار مجهز می‌شود تا جنبش ضد استعماری ملت ایران را که در مسیر پیروزی بود سرکوب کند. قسمت سوم کتاب نیز پیرامون سه گزارش از دکتر جُرج مک‌گی و رنون والترز پیرامون ملی شدن شرکت نفت انگلیس و ایران و داستان مذاکرات میان مصدق و هریمن است.

چالش‌های ایران و آمریکا/ نوشته جواد منصوری/ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی/ ۳۱۶ صفحه

در تاریخ تحولات معاصرِ ایران، نقش چند دولت خارجی ـ از جمله ایالات متحده‌ آمریکا و انگلیس ـ بیش از دیگران تأثیرگذار و مسئله‌ساز بوده است. تأثیر این روابط در بسیاری از امور داخلی و روابط خارجی، گسترده و تعیین‌کننده بوده است. در سالهای پس از کودتای ۲۸ مرداد به مدت ۲۵ سال آمریکا سلطه‌ بیشتری یافت و دولت انگلیس، بعد از دهه‌ ۴۰، نقش دوم در سلطه بر ایران را پیدا کرد.

این کتاب مهم‌ترین چالش‌های دو نظام متفاوت و متعارض ـ اسلام و لیبرال سرمایه‌داری ـ را در قالب دو دولت ایران و آمریکا، با دیدگاهی واقع‌بینانه و به دور از تحلیل‌های افراطی و یا ساده‌انگارانه، مورد بحث قرار داده است.

خواب آشفته‌ نفت/ نوشته محمدعلی موحد/ انتشارات کارنامه/ دوره ۴ جلدی

قرن بیستم آبستن سه انقلاب یا سه حرکت مهم اجتماعی و سیاسی در ایران بود. از این سه حرکت یکی نهضت مشروطه در رُبع اول قرن و دیگری نهضت ملی در نیمه و سومی انقلاب اسلامی در رُبع آخر آن اتفاق افتاد. دو حرکت اول و سوم به تغییر نظام حکومتی انجامید و حرکت دوم نیز تا آستانه تغییر نظام پیش رفت و درست در آخرین لحظات ناکام ماند. حرکت دوم با نفت آغاز شد و برای نفت اوج گرفت و هم در مصاف نفت فروماند.

مجموعه‌ خواب آشفته‌ نفت یک دوره‌ی ۴ جلدی در ۳ حلقه‌ی موضوعی مستقل است. خواب آشفته‌ نفت در ابتدا به صورت دوجلدی با عنوان «دکتر مصدق و نهضت ملی ایران» از سوی نشر کارنامه منتشر شد. نویسنده، در این دو جلد تلاش کرده است تا زندگی مصدق در جریان ملی شدن صنعت نفت را بازگو کند. او با نقد مصدق و اطرافیانش، نقل حوادث و جریاناتی که در آن سال‌ها رخ داده، پژوهشی بر مبنای واقعیاتی که خود نیز در بخشی از آنها حضور داشته، در اختیار مخاطب قرار داده است. یکی از ویژگی‌های برجسته‌ قلم نویسنده‌ کتاب آن است که با نگاهی انتقادی، اندیشه‌ها، رفتارها و تصمیم‌های مصدق را بازخوانی کرده است. او در جلد سوم نیز با نگاهی نقادانه به بحث از ماجراهای پرفراز و نشیب نفت در تاریخ ایران «از کودتای ۲۸ مرداد تا سقوط زاهدی» می‌پردازد.

پس از این دو مجموعه، بخش دیگری از تاریخ نفت ایران در دو جلد «خواب آشفته‌ نفت» به چاپ رسید. بخشی که آن را زمینه‌ساز بررسی همه‌ جانبه‌ تاریخ نفت ایران می‌دانند و «از قرارداد دارسی تا سقوط رضاشاه» را بررسی می‌کند.

روحانیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت/ مجموعه سخنرانی/ مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی/ ۱۴۰ صفحه

پنجمین نشست تخصصی از سلسله نشست‌های مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی با عنوان «روحانیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت» در روز دوشنبه ۲۵/۱۲/۱۳۸۳ در موزه‌ امام علی(علیه السلام) تهران برگزار شد که کتاب حاضر حاصل آن است. در این نشست، ابتدا سخنرانان مطالب خود را بیان کرده و سپس به پرسش‌های حاضرین پاسخ دادند.

مطالب این کتاب مانند سایر کتاب‌های نشست‌های تخصصی در دو بخش تنظیم شده است: بخش اول سخنرانی‌ها و پرسش و پاسخ‌، بخش دوم به مشروح مذاکرات جلسات ۵۶ و ۵۷ دوره‌ی هجدهم مجلس شورای ملی می‌پردازد.

سیاست آمریکا در قبال ایران در طول جنگ سرد (۱۹۴۷ـ۱۹۹۱)/ دانشگاه جورج واشنگتن/ نوشته نعمت‌الله عاملی/ مرکز اسناد انقلاب اسلامی/ ۱۹۲ صفحه

روابط ایران و آمریکا در چند دهه‌ گذشته با نوسانات و فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده است. دامنه‌ این نوسانات به حدی است که با وجود آنکه ایران در دوره‌ پهلوی مهم‌ترین متحد آمریکا در خاورمیانه بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به بزرگ‌ترین دشمن ایالات متحده در منطقه تبدیل شد و روابط دیپلماتیک بین دو کشور به‌طور کامل قطع گردید. حوادث تلخی چون کودتای آمریکایی ۱۳۳۲ و حمایت همه‌جانبه‌ آمریکا از دیکتاتوری پهلوی، پذیرش شاه پس از پیروزی انقلاب، حادثه‌ طبس، کودتای نافرجام نوژه، حمایت مادی و معنوی از صدام در جنگ با ایران، اختصاص بودجه‌های کلان برای براندازی نظام جمهوری اسلامی و مخالفت با حق مسلم ایران درخصوص انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، احساس نفرت ایرانیان نسبت به آمریکا را برانگیخته و دیوار بلندی از بی‌اعتمادی را بین دو کشور ایجاد کرده است.

این کتاب به بررسی سیاست‌های آمریکا در قبال ایران در طول جنگ سرد پرداخته و شامل ۱۲ سند مربوط به این دوران است که تحولات دو کشور را از زمان بروز غائله‌ آذربایجان تا جنگ خلیج فارس بررسی می‌کند. تحولات آذربایجان پس از سقوط دولت خودمختار؛ متن تلگرام‌های هندرسون، سفیر آمریکا در ایران در اگوست ۱۹۵۳ در خصوص ۲۸ مرداد و سقوط دولت مصدق؛ متن نامه‌ جان اف.کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا به برخی از مقامات بلند پایه‌ این کشور در خصوص اوضاع ایران در سال ۱۹۳۶؛ سیاست آمریکا در قبال تحولات داخلی ایران در سال ۱۹۸۵ و چشم‌انداز احتمالی روابط ایران و آمریکا پس از ارتحال امام خمینی(ره) از جمله موضوعات این اسناد است.

مداخلات/ نوشته کامران غضنفری/ شرکت انتشارات کیهان/ دوره ۲ جلدی

پس از ماجرای کودتای ۲۸ مرداد، آمریکا صحنه‌گردان اصلی رژیم پهلوی در ایران شد و کلیه امور نظامی، اطلاعاتی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در زیر نظارت مستقیم عوامل جاسوسی و مستشاران نظامی آنان قرار گرفت. طی ۲۵ سال نفوذ همه‌جانبه‌ آمریکا، دخالت‌ها، غارتگری‌ها و جنایات بی‌شماری توسط آنان انجام گرفت. در این مدت آنها از تمامی جنایات رژیم سرکوبگر و دیکتاتور محمدرضا پهلوی حمایت به عمل آوردند.

کتاب حاضر مروری مستند به برخی از دخالت‌ها و جنایت‌های دولت آمریکا از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۹ (واقعه‌ی طبس) است. این مجموعه، قبل از چاپ به صورت کتاب در صفحه پاورقی روزنامه‌ی کیهان، از تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۹۲، چاپ می‌گردد. شایان ذکر است که مجموعه‌ کتاب‌های «مداخلات» خود از سری کتاب‌هایی است که تحت عنوان نیمه پنهان توسط انتشارات کیهان چاپ می‌شود و شماره‌های ۵۳ و ۵۴ آن به ترتیب به این دو جلد اختصاص دارد.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.