توزیع عادلانه دارو و شکستن انحصارها خواسته جامعه پزشکی استان مرکزی

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل ازخبرنگار مهر، جامعه پزشکی استان مرکزی و شهر اراک شامگاه پنج شنبه در گردهمایی دوستانه که به مناسبت گرامیداشت روز پزشک به همت نظام پزشکی استان و دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شده بود حضور استاندار استان مرکزی را غنیمت شمرده و از درد دلی مفصلی با نماینده عالی دولت در استان مرکزی کردند، و دیشب این پزشکان بودند که از مقیمی خواستند برای دردها و دغدغه هایشان نسخه ای از جنس دولتی بپیچد.

استاندار مرکزی در این نشست با اشاره به جایگاه شغل پزشکی در جامعه گفت: حوزه سلامت در جامعه نقش و جایگاه خاصی دارد و همه می دانیم توسعه پایدار بدون توجه به این حوزه امکانپذیر نیست.

محمد حسین مقیمی در ادامه با اشاره به عملکرد یکساله دولت تدبیر و امید در حوزه بهداشت و درمان گفت: دولت تدبیر و امید در ابتدای فعالیت خود با شرایط شبه بحرانی در عرصه سلامت مردم مواجه بود و پرداخت هزینه های بالای درمانی از جیب مردم موجب نارضایتی و بدبینی مردم به این حوزه شده بود.

وی با بیان این که دولت در روزهای نخست کاری خود توجه به حوزه سلامت و تلاش در جهت حل مشکلات پیش روی این حوزه را از اولویت های کاری خود قرار داد گفت: تلاش در جهت تامین داروی بیماران خاص و ارائه بسته های حمایتی از جمله اقدامات انجام شده توسط دولت در راستای حل این مشکلات بود.

استاندار استان مرکزی با بیان این که دولت در لایحه بودجه ۹۳ تدابیر قابل توجهی در حوزه سلامت اندیشیده است گفت: اگر چه ممکن است این اعتبارات رافع مشکلات نباشد اما سعی می شود شرایط نظام سلامت را به حد مطلوب برسانیم.

مقیمی با اشاره به عملکرد یکساله دولت یازدهم در راستای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان مرکزی گفت:  تامین ۱۱ دستگاه دیالیز برای مراکز درمانی استان، ایجاد شبکه بهداشت و درمان در فراهان و خنداب، برنامه ریزی برای بازسازی بیمارستان ولیعصر (عج) ظرف سه سال، راه اندازی مرکز تخصصی ناباروری توسط جهاد دانشگاهی راه اندازی بیمارستان ۳۲ تختخوابی فرمهین، ایجاد مرکز تصویربرداری دیحیتال با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی  در این حوزه از جمله مهمترین این اقدامات بوده است.

بار اصلی سلامت استان بر دوش جامعه پزشکی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست با بیان این که بار اصلی سلامت استان بر دوش جامعه پزشکی است گفت: جامعه پزشکی استان مرکزی توانسته است با وحدت کلمه و تعامل و برادری زمینه ارائه خدمات درمانی خوبی را به مردم فراهم کند.

 

 

دکتر حسن طاهرآحمدی افزود: خوشبختانه در سایه تعامل و وحدت فعالین عرصه بهداشت و درمان استان و نماینده عالی دولت د راستان بخش قابل توجهی از مشکلات پیش روی حوزه بهداشت و درمان استان مرتفع شده است.

رئیس نظام پزشکی استان مرکزی در این دیدار ضمن گرامیداشت روز پزشک گفت: حیطه سلامت همواره از اولویت های اول هر کشورهاست و در ایران نیز با روی کار آمدندولت تدبیرو امید این حیطه به عنوان اولویت نخست کشور همواره مورد توجه قرار گرفته است.

بابک عدلی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی دولتی بیان داشت: در این طرح نگاه ویژه ای به حوزه سلامت جامعه و مردم شده است.
وی در ادامه از شغل پزشکی به عنوان شغلی حساس یاد کرد و گفت: شغل پزشکی به واسطه آنکه با سرمایه اصلی هر فرد یعنی جان افراد سرو کار دارد شغلی حساس است و این حساسیت در وابستگی روحی بیماران به وی افزایش می یابد.

رئیس نظام پزشکی استان مرکزی با اشاره به زیر ذره بین قرار داشتن فعالیت های حوزه پزشکی توسط رسانه ها و انعکای سریع خطاهای پزشکی توسط آنها گفت: پزشکان انتظار دارند همانطور که خطاهایشان سریعا در روزنامه ها و تلکس های خبری منعکس می شود دغدغه های پزشکان نیز در این رسانه ها منعکس تا از سوی مسئولان چاره ای برای آن اندیشیده شود.

بابک عدلی در ادامه از مالیات های سنگین برای پزشکان سخت گفت و افزود: مالیاتی که پزشکان اراکی باید بپردازند بسیار بیشترا ز شهرهای دیگر کشور است و علیرغم جلسات متعدد با امور مالیاتی این مشکل همچنان پابرجاست

وی تاکید کرد: عدم همکاری امور مالیاتی استان با پزشکان در راستای کاهش این نرخ موجب مهاجرات جامعه پزشکان متخصص از اراک می شود.

ترویج فرهنگ بهداشت و دهان در گرو مشارکت سازمانهای بیمه گر است

رئیس انجمن دندانپزشکی استان مرکزی نیز د ر سخنانی با اشاره به اینکه شغل پزشکی یک شغل پر استرس است گفت: این ویژگی در حوزه پزشکان دندانپزشک به واسطه پایین بودن فرهنگ بهداشت دهان و دندان به دلیل تعرفه های نامناسب و بالا بودن هزینه های دندانپزشکی دوچندان است.

کاوه فلک افلاکی افزود: این در حالیست که ایران در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا ارزانتزانترین خدمات دندانپزشکی را دارد و این مساله باعث شده تا هموطنان مقیم خارج از کشور اقدامات دندانپزشکی خود را در سفرهای خود به ایران انجام دهند.

وی ادامه داد: بالا بودن هزینه های بهداشت دهان و دندان برای مردم به دلیل بالا بودن قیمت تجهیزات و مواد دندانپزشکی است.

رئیس انجمن دندانپزشکی استان مرکزی گفت:  سازمانهای بیمه گر کشور باید با حضور قوی در حوزه بهداشت دهان و دندان زمینه ارتقا فرهنگ بهداشت دهان و دندان را در کشور ارتقا دهند.

کاوه فلک افلاکی ادامه داد: مالیات بالایی که دندانپزشکان باید بپردازند از دیگر مشکلات حوزه پزشکان فعال در این بخش است . باید با توجه به خوش حسابی جامعه دندانپزشکان در پرداخت مالیات استاندار مرکزی زمینه پرداخت مالیات منطقی را توسط این قشر در استان فراهم کند.

وی یادآور شد: حوزه دندانپزشکی استان مرکزی در چند سال اخیر به واسطه احداث دانشکده دندانپزشکی، وجود اعضای هیات علمی و تاسیس مراکز دندانپزشکی گامهای جدی را در راستای ارتقا فرهنگ بهداشت دهان و دندان برداشته است.

رئیس انجمن داروسازان استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به مشکلات فراروی داروسازان و داروخانه های استان مرکزی گفت: داروخانه ها مثل خیلی از کارمندان دولت حسابهایشان روشن و خواستار رفع مشکلات مالیاتی پیش رو هستند.

داروخانه های استان مرکزی خواستار توزیع عادلانه دارو در استان

دکتر احدزاده افزود: داروخانه های استان مرکزی خواستار توزیع عادلانه دارو در استان بالاخص در حوزه توزیع داروهای بیماران خاص و صعب العلاج هستند.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت عدالت درتوزیع داروها به شکل منطقی در استانها گفت:  متاسفانه در استان مرکزی شاهد آمار بالای بیماران و بیماری های صعب العلاج هستیم این در حالیست که سهیمه دریافت دارو ی ما با سایر استانها تفاوت چشم گیر دارد.

 

 

 

رئیس انجمن دارو سازان استان مرکزی با اشاره به جمعیت بالغ بر ۵۰۰ هزار نفری ساکن در اراک افزود:  شهر اراک با جمعیت بالغ بر ۵۰۰ هزار نفری سهمیه ضریب یک و نیم را در محاسبه دارو دارد درحالیکه در شهر کوچکی مثل کاشان ضریب محاسبه فراوانی دارو یک و نیم بوده و در شهر قم با  جمعیتی برابر اراک این ضریب چهار درصد است.

احدزاده یادآور شد:  مشکل داروهای کمیاب همواره باعث می شود تا بیماران و خانواده های آنها برای تامین نیاز خود به خارج از استان سفر کنند.

وی در ادامه خواستار حل مشکلات مالیاتی پیش روی داروخانه ها شد و گفت: چگونه است داروخانه ها باید در حوزه تامین دارو مشکلات اقتصادی و رکود اقتصادی پیش روی کشور را در نظر بگیرند اما در حوزه پرداخت مالیات توسط داروخانه ها هیچکی متوجه رکود اقتصادی پیش روی این بخش نیست؟

رئیس انجمن داروسازان استان مرکزی گفت: افزایش مالیات های دریافتی از داروخانه ها به ۲۰ درصد عادلانه نیست.

احدزاده در ادامه خواستار شکسته شدن انحصار دارویی داروخانه های هلال احمر شد و گفت: هلال احمر از سویی یک مجموعه غیرانتفاعی است از سوی دیگر انتفاعی که از دولت می برد برابر ۱۲ هزار داروخانه بخش خصوصی است!

وی ادامه داد: این داروخانه ها در کل برابر  ۱۲ هزار  داروخانه بخش خصوصی در سال درآمد دارند و این مهم با عدالت اقتصادی در سلامت همخوانی ندارد.

گفتنی است در پایان این مراسم از حدود ۹۰ پزشک پیشکسوت ، پزشکان عمومی، متخصص ، داروساز، دندانپزشک و دانشجویان برتر پزشکی  استان مرکزی در حوزه سلامت تقدیر شد.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.