زیارت مسافران نوروزی در امامزاده محسن(ع) مشهدگرمه اراک

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، بقعه متبرکه امامزاده محسن(ع) در روستای‌مشهدگرمه اراک و در ۴۲ کیلومتری شمال غرب این شهر قرار دارد و متعلق به سده ۸و۹هجری قمری بوده، هرچند در دوره‌های بعدی الحاقاتی به آن اضافه شده و این بقعه متبرکه در تاریخ ۱۳۵۶/۱۱/۱۱ و با شمارهٔ ثبت ۱۵۶۹ به ثبت آثار ملی رسیده است.

امامزاده محسن(ع) فرزند امامزاده ابراهیم(ع) بوده و نسب شریف وی با ۴واسطه به امام کاظم(ع) منتهی می‌شود و این امامزاده زیارتنامه ویژه دارد که طبق زیارتنامه نسب حضرت امامزاده محسن(ع) به حضرت امام موسی کاظم(ع) می‌رسد.

ساختمان بقعه متبرکه امامزاده محسن(ع) مشهدگرمه از خشت و گل ساخته شده که شامل یک بنا با طرح ۴ضلعى است که حرم و ایوان ورودى و ۲شبستان دیگر دارد و بر روى فضاى حرم، گنبد آجرى کم ارتفاعى تعبیه شده و در زیر گنبد، ضریحى از آلومینیوم قرار دارد که به دور صندوق چوبى نفیس قرار گرفته است

وجود کنده‌‏کارى‌‏هاى شایسته و زیبا و به شکل‌‏هاى هندسى و گل و بوته و نیز کتیبه‌هایى از آیات قرآن، اسماء جلاله و نام بانى و صاحب مرقد دو ویژگی مهم و اساسی صندوق چوبی نفیس در مرقد مطهر امامزاده محسن(ع) مشهدگرمه است.

در بدنه صندوق چنین آمده است: “هذا عمل العبد دولتشاه بن امیرالدّین النجار و السلطان…الدّینالحاجى حسن فى تاریخ سنه ۸۳۸ هـ. ق، اتمام هذا الصندوق الشریف وروضه المنیف الصدر الکبیر رئیس تاج‏الدّین بن المرحوم رئیس شمس الدّین بن المسیب القمّى».که نشان از قدمت ان در تاریخ سال ۸۳۸هجری قمری دارد و ظاهراً این بنا در قرن هفتم و در دوره ایلخانى ساخته شده و براساس اسناد موجود گویا ۲بار در قرون هشتم و نهم هجرى مرمّت شده است.

در موزه چهار فصل اراک، درِ چوبى نفیسی قرار دارد که متعلّق به این بقعه است و روى آن، نقش چهار “على” و نقوش کنده‌کارى و هندسى است و متن کتیبه بالای بقعه متبرکه آیه‌‏اى از قرآن کریم است که ادامه آن از بین رفته و به نظر مى‌‏رسد که مورد مرمّت و بهسازی قرار گرفته است.

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.